KISPlus
Volejte
Volejte naši infolinku:
po-pá 8.00-17.00 hod.
info

Je pravda, že zejména v nižších polohách nás v posledních letech počasí s nadílkou sněhu dost šetřilo. Nicméně tento rok přinesl nejvíc srážek za posledních osm sezón, a tak bychom se případnou větší zimní nadílkou sněhu neměli nechat zaskočit. Zvlášť když dnes dřinu s lopatou nebo hrablem nahradila technika.

Samostatná sněhová fréza asi najde největší uplatnění v podhorských a horských oblastech, ale v nižší nadmořské výšce můžete k likvidaci jednorázové sněhové dávky použít příslušenství k zahradní technice, kterou používáme většinu roku pro sečení trávy – k zahradnímu traktoru. Je to určitě ekonomicky výhodnější než kupovat celý nový stroj s jednostranným využitím jen v zimě. A navíc se místo upocené námahy při uklízení sněhu hezky povezete!

Kvalitní značky mají nabídku zimního příslušenství opravdu širokou a my jsme rádi, že k nim patří i ryze česká značka SECO, jejíž kvalitní zahradní traktory pracují k plné spokojenosti majitelů na všech světových kontinentech, snad kromě Antarktidy. Tyto výkonné stroje najdete v naší nabídce – včetně doplňků potřebných pro odstranění sněhu z vašich komunikací.

Nejenom pro úklid sněhu ale i k celoročnímu využití slouží zametací kartáč SECO s pracovním záběrem 120 cm. Vyšší vrstvu těžšího sněhu spíše zvládne klasická sněhová radlice SECO s gumovým břitem o šíři 120 cm a ovládáním z místa řidiče. A pokud přece jenom žijete v oblasti s větším sněhovým přídělem, bude se vám k zahradnímu traktoru hodit sněhová fréza SECO se záběrem 100 cm, která vám poskytne komfort ovládání komínku i klapky ze sedačky řidiče. Aby vás nezaskočilo náledí pod sněhem, jsou vám k dispozici sněhové řetězy SECO v potřebných rozměrech podle velikosti kol. K bezpečnému pohybu po kluzkém povrchu přispěje také přídavné závaží SECO, které zatíží hnací nápravu. A když už budete mít komunikaci krásně vyčištěnou od sněhu, bude prozíravé použít tažené rozmetadlo SECO pro rozmetávání soli a dalších sypkých materiálů, které má zásobník o objemu celých 150 litrů!

Pokud jste již majiteli zahradního traktoru další vynikající značky, kterou je švédská STIGA, i pro něj u nás dostanete příslušenství, které vám pomůže zatočit s vrtochy zimy. Může to být hydraulicky stavitelná sněhová radlice nebo radlice bez hydrauliky, dvoustupňová hydraulická sněhová fréza či zametací kartáč. Vše v příslovečné švédské kvalitě značky STIGA!

Meteorologická zima už je v běhu, sněhu zatím není moc ani na horách, ale až přijde nečekaná nadílka, tak se s ní objeví i ona otravná otázka, co jsme dělali v létě. Letní nákup už nestihnete, ale takové užitečné příslušenství k traktůrku, to si můžete prozíravě nadělit i pod stromeček!